lördag 6 mars 2010

Musikfoto - 90-tal

90-talet var ett årtionde som var väldigt hektiskt, med fyra tonåringar i huset och ett nystartat företag. Samtidigt kom krisen i Sverige och många fick gå från sina hus, att klara 5oo % i räntor var det inte många som klarade av.
Som tur var hade vi låsta räntor för i samma veva fick barnens pappa sluta sitt arbete.
Det var han inte ensam om i början av 90-talet, det var nästan så att varje arbetsplats med självaktning skulle säga upp ett antal av sina arbetare.
Att det var ett tufft decenium kan man konstatera i backspegeln.

Så Lisa Ekdals vem vet passar väldigt bra för så var det.
Mer 90-tals musik hittar du här.


9 kommentarer:

Rajson sa...

Hej i grannbyn!
Attans vad kallt det är, vill ut, men...
Tur att vi här hemma inte fattade hur taskigt läge det var att öppna eget början av 90-talet. Vi var blåögda och körde bara på.Sjuka barn i fika rummet osv. Men nu är man glad att vi vågade!
Tyvärr spelar det ingen roll för många även om de gav/ger järnet i jobbet. När man inte styr över omständigheterna runt spelar det ju ingen roll om individen sliter.
Lisas låt har ett djup som är ganska tänkvärt.
Jag tror på ödet med det gäller att våga ta chansen och tro på magkänslan!
Ha det gott!!!

NinaVästerplana sa...

90-talet var mest slit o släp för min del.... Gick på det ena långtidsvikariatet efter det andra o så kom nån som blivit övertalig o snodde det. Jag hade ingen utbildning inom vården så jag kom alltid i sista hand. Ända tills jag bestämde mig för o börja läsa in undersköterskekompetens.
Jag gillar ju o jobba med o för människor så det var ju vettigt.
Solen strålar men hu vad kallt det är! Ska försöka komma iväg på en promenad.
Funderar om jag ska åka upp med vår trädgårdsförening på en tvådagarsresa.... men då är det inte mässan förrän på söndag... finns en endagars också på lördagen men då hinner jag inte träffa sonen....
Undrar om jag kan göra en kombination? Ska kolla lite o återkommer.
Ha´t himla gôrgôtt på IKEA
Nina

anneli sa...

Hej på dig denna underbara soliga dag! Härligt att du njuter av Sade liksom jag. Hoppas du kan ta den där kaffekoppen under filten på lämpligt ställe ändå. Vi håller på och tapetserar...känns inte helt rätt i detta vädret....men just idag fanns det tid till just hemmeprojekt och då får man passa på. 90-talet var bröllop och två barn i nämnd ordning. Så mycket mammaledigheter och en härlig tid för mig om än hektisk på sitt sätt. Jag hade dock lyckan att ha ett fast jobb att komma tillbaka till och som jag trivs superbra på ännu...efter snart 30 år!!!

Petit Eyekiss sa...

Ja 90-talet minns jag mycket väl.Fick sälja(pg skilsmässa) mitt föräldrarhem som var nyrenoverat från grunden till skorstenen.
Villa priserna var i botten och vi hade stora lån på huset, och när allt var klart fick jag 658 kr över!
That's life!
Elisabeth

Chesney sa...

that's where we are kinda right now in the states, although it is looking up...many of my friends are without jobs (but thank goodness we are ok). I love the picture of that little boy...he looks like he is afraid to peek at what is happening!

mimmi sa...

Ja det var absolut inte lätt.. och idag är det inte så lätt heller för vanligt folk .. för vissa som har går det bättre för .. tydligen...
här har vi haft strålande sol åter igen och man passar på att njuta för fullt :)
ha en fin lördag
kram

Anette sa...

Ja, den goa låten minns man. Vi byggde vårt hus när det blev 500% marginalränta. Det var lite svettigt ett tag, men det gick ju bra! Annars är 90-talet småbarnsår för mig. Min äldste är ju född 89 och de andra tre är 90-talare. //Anette

annette sa...

Minns den tiden med fasa, drabbades inte själv men hade nära och kära med nytagna lån, små barn och skyhöga räntor, men allt gick bra för dem även om det var tufft.
Väldigt bra låtval till det årtiondet.

annette

B i r g i t t a sa...

Jag hade glömt hur kämpigt det var på 90-talet eller förträngt ;)

Så konstigt med mitt personnr!!! Bra du tog bort det. Fyller du den 14/6?