lördag 16 februari 2013

Hus nr 4 Svampen


Min andra hemstad är Örebro och där bor mina söner. I dag har vi varit där och hälsat på min yngsta son. Han bor näst intill under vattentornet svampen. Svampen ritades av arkitekten Sture Lindström  och invigdes 1958. Vattentornet är 58 meter högt och rymmer 9 miljoner liter vatten. Du kan åka hiss upp till toppen och där finns en vattenutställning 8Aqua Nova).Där finns ett kafé och enkoferensanläggning. Bara att gå runt där uppe på toppen gör att du kan se hela Örebro. Det rekommenderas om ni har vägarna förbi.

7 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag har en kusin som bor i närheten av svampen, men jag har faktiskt aldrig varit uppe i svampen och tittat på utsikten.
Kram!

Anki sa...

Många, många år sedan jag var uppe i svampen... minns att utsikten var helt fantastisk :)

Anonym sa...

Jag gillar att läsa och jag föreställer mig denna webbplats fick några riktigt bra grejer på den!

Jah Hollis sa...

Det vattentornet minns jag från barndomen då jag var med föräldrarna och hälsade på släkt i Arboga och vi åkte förbi det. Det såg väldigt futuristiskt och modernt ut då och fick många efterföljare i den svenska vattentornsarkitekturen.

Lotta sa...

Åhhh vad häftigt att man får åka dit upp. Måste bara besöka svampen nästa gång, jag älskar höjder.

:-)

Susanne sa...

Gillar den randiga fasaden. Och som siffermännsika reagerar jag på att det är 58 meter högt och byggdes 1958. Men det är ju en helt annan sak. :)

Mona sa...

Har sett det här tornet på bild flera gånger och jag gillar verkligen vad jag ser. Kul med något så annorlunda.