torsdag 4 september 2014

Tema fredag- höst godis



I veckan var jag i skogen och kom hem med 3 kg Karljohan svamp och då fick jag inte med allt. Den här tiden ska man inte gå ut i skogen utan åtminstone någon plastkasse. Nu ligger de här på tork.
Som vanligt åker vi till stugan i morgon, och nu är det inte många helger kvar innan det är dags att vinterstänga.
Men var tid har sin tjusning och det är inte dumt att vara hemma heller, jag gillar när det blir mörkt och jag kan få boa in mig utan en massa måsten.
Och vips så sitter jag här och längtar efter att få åka till stugan i vår.

7 kommentarer:

anemonen sa...

Karl Johan svamp blir det lite av för de är stora i år. Jag har sett några riktiga praktexemplar. Själv är jag ingen fan av svamp, men för dem som gillar dem är det julafton.

Mimmi sa...

Jag vågar inte plocka svamp :) jag är urdålig på att se skillnad på dom man kan äta och dom man INTE kan äta :)

Kerstins foto sa...

Det var ingen dålig korg du kom hem med. Själv är jag ingen svampfantast (att äta) men det är skoj att försöka hitta kantareller i alla fall. :)

Anni sa...

Åh, vilken lycka att få plocka svamp. Hör om så många som hittar så mycket just nu! Själv kommer jag sällan ut i svampskogen, plockar det mesta på torget istället. Trist, men så är det.

Eva Trillian sa...

Fina svampar! Blir alltid lika imponerad av svampplockare :) Antagligen för att jag inte är en själv ;)

Scaniatjejen sa...

Jag äter väldigt gärna svamp men plocka den törs jag inte, är så rädd att ta fel.=) Fin skörd!

Freja sa...

Eftersom jag inte är så mycket för svamp och bär valde jag lite annat godis... Jag vågar inte plocka svamp och min mage vill inte att jag äter svamp heller, åtminstone inte något som är starkare än champinjoner...