söndag 2 januari 2011

Mums för småfåglarnaFågelbordet som finns utanför vårt köksfönster är det många olika sorters fåglar som besöker. Men jag är dålig på sorterna, att den svarta är en stare och domherren vet jag men den översta vet i tusan vad det är. Det är inte bara fåglar som mumsar i sig, även rådjuren är där och puttar på anordningen så det ramlar ner och så får även de av maten.

8 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Den översta tror jag är en rödhake eller bofink, men är inte så duktig på detta! Kul att domherren har kommit fram - den har jag inte sett här ännu!

mimmi sa...

Den första är en Rödhake den andra är en Domherre och den sista svarta är en koltrast :)
Fina bilder du har fått på dom :)
kram

Rantamor sa...

Hahaha kul att du bjuder på dina fågelarter...och du skitsamma vad dom heter dom är så söta.

God fortsättning på 2011.

Skaparglädje sa...

Mimmi har helt rätt.
/Anne-Lie

sinneskatten sa...

Fint det här att ni hjälper mig med namnen, rödhake det låter som ett bra namn.
Ha en skön söndagskväll/Carina

Pysselfarmor sa...

Ser att du fått reda på av Mimmi vilka fåglar som besöker ditt fågelbord. Det märkliga tycker jag är att Rödhaken stannar kvar eftersom det är en insektsätande fågel....men den verkar också äta annat ju. Hur som om man tittar på fåglarnas näbbar så har en insektsätande fågel spetsig näbb och andra litet kraftigare trubbigare näbb - syns väldigt tydligt just på domherre och koltrasten. Vinkeln för Rödhaken ger inte den bästa bilden för just det men googla så syns det tydligt på andra bilder.

Livsnjutaren sa...

Hej, kul med fåglarna. Själv fotar jag nästan varje dag. Men svårt att få klara bilder.Dom är ju snabba dom små rackarna . Vad fotar du med för inställning? Har du stativ?
Kom gärn till mig med svaret;)

Maloo sa...

Och från en som är skolad kan du få reda på att den heter 'eritacus rubicula' i den latinska världen ;)