tisdag 8 september 2009

Trassel i provbåsen.

En av de svåra sakerna när åldern sätter in är att köpa BH, kan väl inte vara svårt tycker säkert en del.
Men i takt med att åldern smyger sig på så, sätter tyngdlagen sin prägel på människan, och eftersom jag är qvinna så anser jag mig vara expert på det könet.
Tyngdlagen gör att "rumpan" flyttar sig neråt ca 16 cm på en Q under livet, undra just hur många cm det gör på brösten?
Efter att stått i ett antal små provbås med armarna fulla med olika sorters BH,ar man ganska svettig.
Hur många olika sorter finns det jag bara undrar?
Jag vill ha en vanlig hederlig bh som sitter skönt och inte en massa spets och fjädrar o stålmojänger , för att inte tala om push up!
Tack vare tyngdlagen så är förutsättningen för att använda push up obefintlig. Ofta har vi Q ammat våra barn så en viss nytta har de gjort.
Nu infinner sig en liten undran, inför varje jul så är det stora affischer riktade till männen att köpa bh och trosor till sin älskade i julklapp.
Undrar om en man kan köpa rätt storlek när knappt vi själva kan hitta något som passar.

7 kommentarer:

Selma sa...

"En kvinnas bröst befinner sig på en resa, hennes fötter är målet". Citatet är från Coupling en av de absolut roligaste tv-serier jag sett.

Skogsfolket sa...

Ja bh är inte kul att handla jag sliter på mina i åratal,men ibland blir man bara tvungen att inhandla nya.Va kul att du såg våran bil, åker du förbi Österplana , så är det bara och titta in.Ha dé

Bodil sa...

Så sant det du skriver! jag avstår nästan från att handla bh, det är komplicerat så det räcker till ska jag säga. Men ibland måste man införskaffa sig nytt att ha under. Jag funderar på att gå över till sportbh, helt och hållet...

Emma sa...

Gå till en ordentligt underklädsbutik där personalen vet på riktigt hur en bh ska sitta. Det borde egentligen alla kvinnor göra, oavsett ålder.

NinaVästerplana sa...

Håller med Emma. Har svårt o hitta nåt som sitter OK, inte skaver på mitt magsårsärr o dessutom lyfter upp det som nästan nått det som är målet enligt Selma ;-)
Ha´t himla gôtt

Chesney sa...

You speak for all women, love your thoughts!! For some reason, you made me smile! :)

Herta sa...

Jättesvårt tycker jag vilket fick till följd att jag gick till en sk riktig butik i staden där jag bor för att få hjälp. Damen i butiken tillika butiksinnehavaren mätte och bestämde sig för att jag hade en storlek som ajg aldrig har haft förut och fick mej att inhandla detta exemplar som jag haft endast ett par gånger. Tyvärr för trång runt om och ínte min storlek.

Jag kan dock i sammanhanget rekommendera en människa i en liten butik på Storgatan i Borgholm. Hon fattar man man vill ha och ser till att man får det. Pga detta skall jag alltid titta först hos henne om jag är i närheten.
Ett dillemma detta inköp.