torsdag 28 maj 2009

Torsdagsreflektionen v 22


Torsdagsreflektionen låter oss tänka till!
Eftersom jag ska reflektera över min senaste vecka så får det bli vår lilla Skånetripp som vi gjorde.
Att dottern bor nere i Malmö gör ju att vi kommer dit då och då.
Kontrasterna som blir mellan lilla Götene med 13 tu innevånare och storstaden Malmö är många.
Närheten till kontinenten är det som slår igenom när man kommer neråt Skåne, och just i Malmö märks det att det är en inkörsport från andra länder.
Vi var över till Köpenhamn och kom till baka så var vi så trötta att vi inte orkade vänta på bussen så vi tog taxi hem till dottern.
Och killen som körde oss var från ett annat land, men uppenbarligen hörde han att jag var Närking, så han berättade att han varit i Örebro trakten och tyckte att det var mycket fint där. En mycket vänlig och trevlig taxikille.
Vi uppåt landet får ofta höra det negativa via nyheter, just nu är det Rosengård och andra tråkigheter som man gärna förmedlar.
Det mångkulturella som man får uppleva när man kommer neråt landet berikar våra liv.
Hade vi haft pizza eller kebab om inte invandrarna lärt oss att det finns?

10 kommentarer:

Emma sa...

Du har så rätt!
Det blir till slut bara en ond cirkel, mycket på grund av medias vinkling på ting. När ska vi lära oss att vi har mer nytta av varandra än att skilja oss åt?

AnnaKK sa...

Hejsan!

Visst är det härligt att få smaka lite på storstadens puls då och då, och även ta del av alla de mångkulturella inslagen som ju inte riktigt har hittat ut på landsorten - inte i samma omfattning iallafall. :-)

Jo, jag är väldigt nöjd med min närbildslins, så har du ett lämpligt objektiv att sätta en sådan på så rekommenderar jag det verkligen som ett alternativ till att köpa ett riktigt macroobjektiv.

Ha en fin dag! :-)

Trebarnsmamman sa...

Visst känns bron som porten till Europa, tycker det är en sådan maffig känsla att stå vid brofästet och bara drömma sig bort! Verkar som om ni haft en trevlig tripp!!!

Darya sa...

Håller med helt och hållet! :) Jag älskar Malmö, just av den anledningen att det är så mycket kulturer här. Det känns så rikt! Särskilt matkulturen, man kan verkligen äta allt här, och det är inte särskilt dyrt heller!

Och skolorna som är mångkulturella är så mysiga, alla barn lär sig massor av varandra, det ska bli så kul att få bli lärare på en sådan skola här nere!

Helena sa...

Jag tycker att det är positivt med olika kulturer; spännande och intressant. Felet är att alla med invandrarbakgrund placeras i samma bostadsområden, vilket leder till problem av olika slag. Det skulle vara bättre om det blev lite spridning på det.

Della sa...

Trevlig reflektion. Det känns verkligen att man är närmare Europa där nere i Skåne och Köpenhamn.

Anette sa...

Klok reflektion! Man får så ofta bara höra om allt som är negativt i vårt samhälle. Inte konstigt att vi svenskar är ett deppigt folk!

Så det blev lite mer semester! Klart du ska till botaniska. Det är så fint nu med alla roddisar och azaleor och så näsduksträdet förstår. Har du tur så har de planterat rabatterna med sommarblommor innanför entren också. De höll på att greja där när jag var där. Satt med block och penna och pannan i djupa veck....Kanske har det också slagit ut lite mer i perennrabatterna. Det var lite tunnt med blomning, men vackert ändå såklart! /Anette

Maria Thorbjörnsson sa...

Undrar just när jag ska få åka över denna bro--bor ju inte sååå långt ifrån...Ha det..Maria

Anonym sa...

Har inte åkt över bron, än. En klok reflektion.

Dagens rätt sa...

När jag ser bilden på bron och läser att du är i Malmö kan jag inte låta bli att tänka på sången "Om jag hade vingar som örnen"

Axel