tisdag 24 mars 2009

Början av växtsäsongen

Söndagen tillbringade vi i förådet för att plantera om pelargonerna. En hel del klarade inte vintern , det är alltid lite vanskligt att övervintra blommor.
Men redan idag tre dagar efter att de fått ny jord ser man att de fått ny växtkraft så det verkar lovande.
Här inne i huset finns det några sorters pelargonsticklingar som står på tillväxt.
I vardagsrummet växer bouganviljan så det knakar men undrar om den behagar att blomma i år eller om den bara tänker vara grön?
Olivträdet som fick flytta in i vardagsrummet för ett par veckor sedan har redan vuxit ca 10 cm och har mängder av blommor så förhoppningsvis kommer den att bära oliver i år.
Högt på önskelistan står ett växthus, vi var iväg och tittade på ett i kväll men det var inget att ha.
Jag hade tänkt att vinna ett växthus "tvingade" stora dottern och sambo att tävla åt mig plus maken och jag, nästan klart alltså!
Om det bara inte var så att de drog fel namn! hur kunde de göra det när jag var en given vinnare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det så att när man väl köper lotter och dom sen drar ett annnat namn så blir man så förvånad. Det skulle ju vart jag som vann. Att man inte lärt sig än att man ALDRIG vinner. Men som reklamen säger...plötsligt så händer det och då vill man ju inte stå där utan lott.

Leilas living var helt okej. Den var väl inte mycket annorlunda mot andra inredning/trädgård/mattidningar och det var en mix av varje så ska man ändå köpa en tidning kan man likaväl ta den för då får man ju tre för en så att säga ;-) Du får gärna läsa den efter mig men jag hör ju också till de "gamla" nu för tiden och samlar således på allt möjligt så jag kan ju ta tillbaks den efteråt för att lägga på min snart två-metershöga tidningshög vid sängbordet. Eller så kanske det blir startskottet för mitt nya yngre rensa- och slängliv. DET skulle nog Steffo gilla ;-)